Skolbloggen

Skolbloggen

Naturbruksgymnasiet Svenljunga

Här skriver elever och lärare om vad som händer om dagarna på skolan. Läs och kommentera!

Är du elev och vill skriva - hör av dig till Martin.

APU och bus

HästPosted by Camilla Almström Fri, April 24, 2009 22:22:48

Nu när mitt Internet funkar tänkte jag berätta lite om min och Dénises APU. Vi gjorde den på Scuderia FLB, ca. 30 minuter från Florence, Italien. Det är ett inackorderingsstall somm ägs av en svensk, Carina Hagberg. Det är 60 platser och Carina äger själv ungefär 17 hästar själv.
Det vi gjorde på dagarna var rida, putsa, klippa, städa, göra iordning hästar men också åka med på tävlingar och träningar, vilket var väligt roligt! Vi hade tre veckor praktik men när Carina frågade om vi ville stanna längre kunde vi inte låta bli att ringa hem och fråga. Tack Sakkari och alla som gjorde att vi fick stanna kvar en vecka, vi lärde oss väldigt mycket på träningarna för Ted Nätterqvist!
Det var sorgligt att åka hem men samtidigt skönt att träffa familjen, vännerna och hästarna! Men både jag och Dénise har fått jobb efter studenten, så nästa sommar drar vi ner till Firenze och jobbar! :D

Vi i tvåan är väldigt busiga, eller barnsliga, det bestämmer man själv, men efter att inte ha träffat våra kära hästlärare på ett bra tag kände vi att vi var tvungna att hitta på något jävulstyg. På lunchrasten upptäckte vi att Maria, som hade med sig sitt släp till skolan, inte hade ställt det i någon parkeringsruta, det hjälpte vi henne med! Nu vet ni i alla fall att vi kan koppla av ett släp!

Trevlig helg allihopa! // Camilla