Skolbloggen

Skolbloggen

Naturbruksgymnasiet Svenljunga

Här skriver elever och lärare om vad som händer om dagarna på skolan. Läs och kommentera!

Är du elev och vill skriva - hör av dig till Martin.

APU

JaktPosted by Cicci Almström Fri, April 03, 2009 10:10:33

På Sämsholms gård mötte jag Kalle Hjertberg i full fart med att mata änder. Kalle har pysslat med en mängd olika saker på sin APU, t ex restaurea en stengärdsgård, naturvårdande åtgärder, matning av sjöfågel mm mm. Anders Andersson som äger denna fina gård hade flera dammar och en underbar natur alldeles inpå. Anders har även hästverksamhet med inackordering, träning- och tävlingsverksamhet på gården. Bättre APU-plats kunnde nog inte Kalle hittat. KUL! smiley

APU

JaktPosted by Jonas Hellquist Thu, April 02, 2009 13:10:34

Jag och Sofia har även denna vecka varit ute på APU besök. Denna strålande vårdag åkte vi till Sävedalen strax utanför Göteborg där vi träffade Christopher Sundin som gjorde sin praktik på JG jakt. Han var i full fart med att montera, justera och kontrollera ett kikarsikte när vi kom på besök. Här gällde det att vara stadig på hand!

Tedh Romeborn hälsade vi på hos Bengt Levin på Bonareds gård i Hyssna. Gården har över 300 djur varav ca 130 mjölkkor så Tedh hade fullt upp. Bengt Levin är förövrigt far till vår f.d detta elev Magnus Levin (Np04) som nu håller på med grävmaskiner. Vi fick en mycket bra inblick i hur det är att bedriva mjölkproduktion i dagsläget och även hur gården skall vidarutvecklas. Tedh har stigit upp vid 4.30 tiden på morgonen och bör således inte ha några större problem med att i fortsättningen komma i tid till lektionerna?smiley Eller?

I Sätila besökte vi de tre musketörerna Olle, Daniel och Rasmus som gjorde sin praktik på Härkila kennel. När vi kom höll Olle och Rasmus på med att göra rent i hundgårdarna och Daniel var ute i ett hägn där han tränade hund på hare. Vi fick en liten rundtur på kenneln där vi bl a fick se valparna. Att jag sedan fick svårt att få med mig Sofia därifrån förstår ni säkert.

APU-besök

JaktPosted by Jonas Hellquist Wed, March 25, 2009 14:24:08

Vid våra APU-besök vecka 13 besökte Jonas och Sofia Torsbo handels där Daniel Hansen gör sin praktik. Han var i full fart med att inventera "lite" vapen och tycktes vara i sitt esse. Massor av fina, och en del väldigt dyra, bössor fanns. Vi lyckades få med Daniel på ett par bilder.