Skolbloggen

Skolbloggen

Naturbruksgymnasiet Svenljunga

Här skriver elever och lärare om vad som händer om dagarna på skolan. Läs och kommentera!

Är du elev och vill skriva - hör av dig till Martin.

Gymkhana med ettor!

HästPosted by Lisa Hagelin Thu, May 28, 2009 08:42:51
Så här fin blir man efter gymkhana i stallet!

Tvåor sätter staket!

HästPosted by Lisa Hagelin Thu, May 28, 2009 08:41:33
NP07H sätter staket och spikar hörn!

Kördag med ettor!

HästPosted by Lisa Hagelin Thu, May 28, 2009 08:39:57
Strålande fin dag med NP08H, och så här glada var eleverna!!

APU och bus

HästPosted by Camilla Almström Fri, April 24, 2009 22:22:48

Nu när mitt Internet funkar tänkte jag berätta lite om min och Dénises APU. Vi gjorde den på Scuderia FLB, ca. 30 minuter från Florence, Italien. Det är ett inackorderingsstall somm ägs av en svensk, Carina Hagberg. Det är 60 platser och Carina äger själv ungefär 17 hästar själv.
Det vi gjorde på dagarna var rida, putsa, klippa, städa, göra iordning hästar men också åka med på tävlingar och träningar, vilket var väligt roligt! Vi hade tre veckor praktik men när Carina frågade om vi ville stanna längre kunde vi inte låta bli att ringa hem och fråga. Tack Sakkari och alla som gjorde att vi fick stanna kvar en vecka, vi lärde oss väldigt mycket på träningarna för Ted Nätterqvist!
Det var sorgligt att åka hem men samtidigt skönt att träffa familjen, vännerna och hästarna! Men både jag och Dénise har fått jobb efter studenten, så nästa sommar drar vi ner till Firenze och jobbar! :D

Vi i tvåan är väldigt busiga, eller barnsliga, det bestämmer man själv, men efter att inte ha träffat våra kära hästlärare på ett bra tag kände vi att vi var tvungna att hitta på något jävulstyg. På lunchrasten upptäckte vi att Maria, som hade med sig sitt släp till skolan, inte hade ställt det i någon parkeringsruta, det hjälpte vi henne med! Nu vet ni i alla fall att vi kan koppla av ett släp!

Trevlig helg allihopa! // Camilla

Är detta odling??

HästPosted by Lisa Hagelin Fri, April 24, 2009 11:45:28

Är detta verkligen odling?? Ser mera ut som, hinkdragning...

Anatomi lektion...

HästPosted by Lisa Hagelin Fri, April 24, 2009 11:41:28
Alla elever som läser häst i åk 3 var mycket duktiga på denna anatomilektion som handlade om dissekering av falanger, just denna bild visar en öppen kotled. Bra jobbat tjejer!! Lisa

Röj på åkern

HästPosted by Camilla Almström Thu, April 23, 2009 22:29:29

Igår och idag har halva hästklassen i tvåan varit ute och haft vårbruk med Björn. Igår harvade vi och plockade sten då den ena åkern var full av dem! Trots att den ena traktorn gick sönder hann vi bli färdiga.

Dagens arbete bestod av att så och ringvälta. Först sådde vi korn och sedan vallfrö. I början var det svårt och lite krångligt men efter en stund var det riktigt roligt! :D När den ena såmaskinen fick punka trodde vi att Bjarne skulle få sitta och så och ringvälta det sista ikväll, men vi hann färdigt i god tid! Nu återstå att se om vi missade någonstans, om ca. tre veckor ska vi åka dit och ta oss en titt.

Ha det bra! // Camilla

Yrkesprovet!

HästPosted by Cicci Almström Thu, April 23, 2009 09:53:20

Jag vill bara ge de i trean som ska göra yrkesprovet på fredag 24/4 en stor spark där bak och önska er lycka till! Passa på och ha lite kul också för jag vet att ni är väl förberedda och är dessutom på hemmaplan så njut av dagen! Jag ska tänka på er hela dagen!

Kram från Ciccismiley

Next »